Enkele keren per jaar is Deventer extra gastvrij: tijdens de grote evenementen. De Deventer Zomerkermis’ (de eerste week van juni), het Internationale straattheater festival ‘Deventer op Stelten’(drie dagen in juli) en natuurlijk ‘De Deventer Boekenmarkt (altijd de eerste zondag van augustus). Het Humorfestival en natuurlijk de Deventer Kerststad met het Dickens Festijn en nog véél meer!

Smart Wandeling Deventer

Ontdek Deventer op bijzondere manier. Met behulp van GPS op je smartphone vind je de pleinen, straten en monumenten, terwijl je onderweg meer te weten komt over de stad Deventer.

Klik hier voor meer informatie

De markt(en) in Deventer

Op de Brink is elke vrijdag en zaterdag een grote markt en vanaf maart elke maand de (h)eerlijke hanzemarkt. Op de Hanzemarkt staan producenten uit de regio met authentieke, pure, eerlijke en met veel kennis en ervaring gemaakte producten. Hier kun je zien, voelen, ruiken en ervaren wat het echte Salland is.

Klik hier voor meer informatie

Deventer.info

Verreweg de meeste informatie over de stad Deventer kun je vinden op deze website. Nog op zoek naar een leuk uitje of een plek om te bezoeken? Bekijk dan zeker ook deventer.info.

Deventer.info

Dickens festival

Dit tweedaagse evenement wordt op initiatief van buurtbewoners en middenstanders sinds 1991 gehouden in het weekend voor Kerstmis in het middeleeuwse Bergkwartier, deel van de oude binnenstad van Deventer. 

De festiviteit vindt plaats in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Roggestraat, Bergkerkplein, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. In de Bergkerk zijn exposities en voorstellingen rond Dickens. De toegang tot het Dickens Festijn is gratis en alleen mogelijk via de hoek Walstraat/Keizerstraat. Vaak is er door drukte een wachttijd bij de toegang.

Boekenmarkt

Maak je klaar om je literaire dorst te lessen op de grootste boekenmarkt van Europa! Op zondag 4 augustus 2024, gelegen in de sfeervolle boekenstad en Hanzestad Deventer, gaat de 34e editie van de Deventer Boekenmarkt van start.

Duizenden boeken van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland, zullen aanwezig zijn om te voorzien van het beste literaire aanbod. Hoewel de boekenmarkt officieel begint om 9.30 uur, staan de eerste bezoekers al om 7.00 uur ’s ochtends te popelen om de markt op tegaan.

Deventer op stelten

Nationale en internationale topvoorstellingen uit Frankrijk, Spanje, Italië, België, Togo, Amerika en Nederland toverden de historische binnenstad van 12 t/m 14 juli weer om tijdens de 26e editie van het internationaal buitentheaterfestival Deventer Op Stelten 2024.